28 Eylül 2016 Çarşamba

Ankara Çayyolu Ümitköy Bölgesinde Müzik Kursu Programlarında Yeni Eğitim Sistemleri

Ramel Sanat

Müzik Kursu programları Ankara Çayyolu Ümitköy bölgesindeki köklü bir eğitim kurumu olan Ankara Ramel Sanat bünyesinde piyano ve gitar kursu, psikolojik faktörler göz önünde bulundurularak sağlanıyor ve uzun yıllardır pozitif sonuçlarla Ankara’da yeni bakış açısıyla müzisyen adaylarının sayısının artması adına büyük bir katkıda bulunuyor. Çayyolu Ümitköy’de uygulanan müzik kursu programları motivasyon merkez alınarak “Modernize Metotlar” adıyla piyano ve gitar meraklılarıyla buluşuyor. Modernize Metotlar, psikolojik ve pedagojik faktörler göz önünde bulundurularak hazırlanmış alanında Türkiye’deki ilk ve tek eğitim programı. Gitar kursu için Modernize Metotlar kapsamında Hızlı Gitar Metodu uygulanıyor. Hızlı Gitar Metodu ile ilk etapta teorik bilgiler olabildiğince özetlenerek pratiğe ağırlık verilerek bir gitar kursu programı uygulanıyor.  

Ramel bünyesinde piyano kursu Çayyolu eğitimci kadrosu yine öğrencilerin müzik kurslarında eğitim süreci boyunca motivasyonlarının olabilecek en üst düzeyde tutulmasını sağlıyor. Bu hedefe ulaşmak için metotlar ilk etapta uygulamaya ağırlık veriliyor ve müzisyen adayı enstrüman ile iletişime en kısa sürede geçiyor bu yolla müziği öğrencinin hayatında hobi olarak veya profesyonel olarak kalıcı hale getiriyor.
Ankara’da müzik kursu Çayyolu eğitimci kadrosu, enstrüman metotlarının sayısının hali hazırda fazla olması ve bu sayede tüm eğitmenlerce bilinmesi sebebiyle öğrencilerin kendi çaldığından hissettikleri ve kaydedilen gelişmeleri kestirebilmesi, genellikle yapılan alıştırmalardan daha önemlidir parolasıyla kursları sürdürüyor.
Çalıştığı müzik eserinden sıkıntı duyan öğrencinin o parçayı öğrenmesi, muhtemelen severek çaldığı eseri öğrenmesinden çok daha uzun zaman alması nedeniyle Öğrencinin ilgisini çeken benzer şarkıları çalmak veya basit dizileri kullanarak doğaçlama yapmayı öğrenmek gibi müziğin çeşitli alanlarında deneyim kazanması hedefleniyor ve bu öğrencinin davranışlarında değişiklikler meydana getirdiği gibi çalışmaya motive olmasını da sağlıyor.
Ankara Çayyolu Ramel Müzik Kursu, Gitar kursu ve diğer enstrüman kurslarında, ayrıca şan dersi kapsamında uygulanan Modernize Metotlar dahilindeki kriterleri şöyle anlatıyor:
Dengeli çalışma motivasyonun önemli elementidir. Öğrencinin eğitimi alma şekli onun motivasyonunu ve ilerlemesini belirleyici bir merkezdir. Öğrenci ile etkili bir ilişki oluşturabilmek için onun müzik eğitim süreci ile ilgili meraklarını tanıyıp anlamak gerekmektedir. Yetişkin öğrencilerde de çocuk öğrencilerde de öğretim olgusu ancak ve ancak öğrencinin kendisini güvenli ve rahat hissetmesi sağlandığında verimli olarak başlar. Bu ortamı sağlamak için gereken sorular öğrenciye yöneltilmeli ve sağlıklı cevapların alındığından emin olunmalıdır. Uygulanan yöntemler ve öğretilecek eserler öğrencinin becerilerini rahatça sergileyebilmesi amacından yola çıkılarak seçilir çünkü öğrenci kendini başarılı hissettiği sürece kaygılarını azaltır, rahatlar ve özgüvenini güçlendirir. Müzik kursu sürecinde olumsuz eleştiriler uygun bir dille, yapıcı şekilde dile getirilmelidir. Eğitmen, eleştirilerin belli gerekçelere dayandığını gösterebildiği takdirde öğrenci bu eleştirilerin adil olduğuna inanır ve hatalarının üstesinden gelebilir, şevk kazanabilir. Aksi durumlar öğrenciyi enstrümandan soğutur, öğrenci kendini engellenmiş hisseder. Öğrencinin sonuç aldığını görmesi, yapabilme duygusunu tatması, özetle motivasyonu, öğrencinin eğitim sürecine devamı için bir gereklilikten öte zorunluluktur.

Yine uygulama ağırlıklı programlar şandersi Çayyolu Ümitköy programları kapsamında sesini eğitmek isteyenler için verimli şartlar oluşturuyor.