25 Eylül 2016 Pazar

Ortamda Konuşulanları Dinle

Toplumda yer alan bireyler değişen ve gelişen teknolojinin hız kazanması ile toplumda yer alan bireylere karşı duygularının boyutunu ve gerçekliğini de değiştirmektedir. Değişen bu duygular esnasında oluşan ve ortaya çıkan güvensizlik dolayısı ile toplumumuzda birçok evlilik sebepsiz yere bitmekteydi. Günümüz toplumunda oldukça büyük etkilere neden olan bu güvensizliğin esasında ortamda konuşulan sohbet türleri olduğu da kaçınılmaz sinirlendirici bir gerçektir. Toplumda yer alan kadın bireyler ve yahut toplumda yer alan erkek bireyler eşlerine karşı hissettikleri bu güvensizlikleri dolayısı ile eşlerini dinlemeden, anlamadan ve yahut umursamadan dinlemeyi önemsemeden bireyler boşanmayı oldukça kolayca gündeme getirmektedirler.

            Güvensizlik sorununun yüksek düzeylerde olması sebebi ile toplumda yer alan bireyler için uzmanlarda geliştirebilecekleri çeşitli uygulamalar ile bu güvensizliğini ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar. Bu güvensizlik sorununun esasında eşlerinin bulundukları ortamda konuşulan diyalogları bilmemeleri ve bu diyaloglara karşı büyük ilgi göstermeleri esas alınmıştır. Bu diyalogları esas alarak toplumda yer alan bireyler Parent Control dinleme amaçlı çeşitli cihazlar üretse de bunların nerede kullanılabileceği pek anlaşılamadığından toplumda yer edinemeden direkt olarak unutulmuştur. Bu unutulmanın ardından cep telefonları üzerine düşünülerek çeşitli casus programları üretilmeye başlanmıştır. Oldukça büyük ilgiler gören bu casus programlarında en temel amaçlar esas olarak toplumda yer alan bireyler arasında oluşmuş olan güvensizliği ortadan kaldırmaya çalışmaktır.

            Toplumda yer alan bireylerin genellikle eşleri ile arasında yaşanan güvensizlik sorunu dolayısı ile toplumumuzda büyük bir arayış içerisine girilen teknoloji gelişmelerinin esasında eşlerin birbirlerine karşı ortamda konuşulan ortam dinleme diyalogları merak etmeleridir. Bu merak edilen diyaloglara toplumda yer alan bireylerin erişim olanağı bulabilmeleri ve güvensizlik sorununun ortadan kaldırılabilmesi için birçok çeşitli dinleme cihazı oluşturularak bireylerin ilişkilerinin bitmemesi için birçok plan ve program yapılmaktadır. Son günlerde güvensizliğin oldukça tavan yapmış olduğu günlerde bu dinleme cihazlarının günümüz toplumunda açığa çıktığı ilk andan itibaren büyük gelişmelere sebebiyet verdiği ve toplumda yer alıp boşanma davalarına yaklaşmakta olan evliliklerin bitmemesi için büyük çaba ve ihtiyacın ortadan kalkmasına neden olan cihazlar olarak pek kullanılmaktadırlar.