10 Aralık 2016 Cumartesi

E-ticaret Sitesi Neden ve Nasıl Açılır?

E-ticaret Sitesi

Türkiye’de e-ticaret sektörü son iki-üç yıldır büyük gelişmeler gösterdi. Özellikle gerçek ticaretin de bir numarası olan İstanbul’da hizmet veren binlerce e-ticaret sitesi mevcut.

İstanbul’un gerek jeopolitik, gerekse de nüfus olarak en önemli şehir olmasından kaynaklanan bir çok neden sayabiliriz. Yurtdışından ithal edilen birçok ürünün ilk olarak İstanbul’a girmesi,  bazen de direk olarak İstanbul ve çevre bölgelerde üretilmesi İstanbul’u bir dev yapmaya yetti.

Ülkemizde 20.000’i aşkın e-ticaret sitesi mevcut ve bu e-ticaret sitelerinin üçte ikisi İstanbul’dan tüm Türkiye’ye hizmet veriyor.  Bu sayı her geçen gün artıyor.

Peki insanlar neden e-ticaret sitesi açıyor?
  •          E-ticaret siteniz için, gerçek bir mağaza olduğu gibi her ay kira, aidat vb. binlerce lirayı harcamıyorsunuz.

  •          Ülkemizde yetişen genç bir nesil var. Ve bu nesil artık satın alacak bir pozisyonda.  Bilgisayarın günümüzdekilere en yakın olan ilkel sürümlerinin çıktığı 80’ler ve 90’ların leblebi tozu yiyen çocukları, şimdilerde 25-35 yaşları arasında.  Ve artık hepsi  teknolojiyle yakından alakalı. 
  •          Şöyle bir düşündüğünüzde etrafınızda interneti, Facebook’u kullanmayan kaç arkadaşınız, yaşıtınız var? Bu soru aslında tek başına bile bir sebep.

  •          E-ticaret siteleri ile maliyetleri en aza düşürüyorsunuz. Fiziksel lokasyonlu bir mağazada çalıştırdığınız 10 elemanın yaptığı satışı ve işi, internet üzerinden profesyonel bir pazarlama anlayışı ile 3 kişiyle yapabilirsiniz. Müşteriye ulaşmakla alakalı hiçbir probleminizi yok.  Düzenli reklamlar ile ne kadar insana ulaşmak istiyorsanız ulaşıyorsunuz. Yeter ki doğru insanlarla çalışın.

Peki internette en çok ne satılıyor?
Bu soruyu okuduğumuzda aklımızdan kesin kitaplar, elektronik cihazlar, akıllı telefonlar, ayakkabılar ve kadınlara yönelik elbiseler geliyor.

Sağlık ve güzellik ürünleri, ev dekorasyon ürünleri, ofis malzemeleri,  küçük ev aletleri, mobilya, hediyelik eşyalar, takılar yazılım ve donanım ürünleri diye satırlarca sıralayabiliriz.

Yani anlayacağımız internet değirmeninin çarkını e-ticaret döndürüyor. Günümüzde 10’larca dev, 100’lerce büyük ve 1000’lerce orta derece diyebileceğimiz e ticaret siteleri mevcut.  

E-ticaret üzerinden ürün- hizmet satan İstanbul lokasyonlu firmalardan sonra Ankara, İzmir, Konya, Eskişehir, Malatya, Van, Samsun, Bursa, Balıkesir, Antalya ve Gaziantep gibi birçok şehir de git gide yaygınlaşmakta.  Son dönemlerde satışı revaçta olan organik ürünleri satan siteler ise ilk sıralarda yer alıyor.


Siz de Polen Medya'nın örnek e-ticaret sitelerini inceleyebilirsiniz. Dilerseniz Polen Medya bu iş için size 7 yıllık tecrübesiyle hizmet vermeye hazır!